05 de desembre 2021

Montfalcó Murallat


Bella vila d'origen medieval, els orígens de la qual es remunten als temps de la Reconquesta, al segle XI. Es conserva en molt bon estat, ja que es manté intacta i dempeus l'estructura de les muralles que tancaven la població.

El nucli de Montfalcó Murallat es troba situat al municipi de les Oluges, a la comarca de la Segarra (la Plana), enfilat a dalt d'un turó. Aquest lloc és el millor exemple de vila closa medieval que hi ha a Catalunya. Conserva en bon estat el mur perimetral amb les cases adossades a l'interior i sense cap edificació fora dels seus murs. Les muralles de pedra s'erigeixen damunt del turó. Tota una proposta històrica que no es pot deixar de veure!

Montfalcó Murallat està situada dalt d'un turó i s'hi accedeix per l'única porta d'entrada que hi ha al recinte. Un cop dins, es pot passejar pels carrers porticats i contemplar l'antic forn comunal; l'església de Sant Pere, des de la qual es tenen molt bones vistes sobre la zona i les robustes cases de pedra que marquen la muralla.

 

Hermosa villa de origen medieval, cuyos orígenes se remontan a los tiempos de la Reconquista, en el siglo XI. Se conserva en muy buen estado, ya que se mantiene intacta y de pie la estructura de las murallas que cerraban la población.

El núcleo de Montfalcó Murallat se encuentra situado en el municipio de Les Oluges, en la comarca de la Segarra (la Plana), encaramado en lo alto de una colina. Este lugar es el mejor ejemplo de villa cerrada medieval que hay en Catalunya. Conserva en buen estado el muro perimetral con las casas adosadas al interior y sin edificación alguna fuera de sus muros. Las murallas de piedra se erigen sobre la colina. ¡Toda una propuesta histórica que no se puede dejar de ver!

Montfalcó Murallat está situada en lo alto de una colina y se accede por la única puerta de entrada que hay en el recinto. Una vez dentro, se puede pasear por las calles porticadas y contemplar el antiguo horno comunal; la iglesia de Sant Pere, desde la que se tienen muy buenas vistas sobre la zona y las robustas casas de piedra que marcan la muralla.


Si us ve de gust veure més fotografies, cliqueu aquest enllaç: Montfalcó Murallat


1 comentari:

  1. Una buena descripción del lugar: https://guias-viajar.com/espana/lleida-montfalco-murallat/
    Un abrazo.

    ResponElimina